Fiere landbouwers

Op de provinciale Fokveedag dingen landbouwers met hun vee mee naar de prijs van de mooiste koeien in diverse reeksen. De enthousiaste organisatoren willen die dag ook tonen aan het grote publiek dat landbouwers fier zijn op hun beroep. Met de nodige professionaliteit zetten ze zich dagelijks in om kwaliteitsproducten af te leveren. Om dit positief in de kijker te zetten, trakteren ze die dag alle bezoekers met gratis pannenkoeken en is er extra animatie voor de kinderen.

Fokveedagcomité

Het Fokveedagcomité bestaat uit een aantal enthousiaste landbouwers uit de streek. Geert Verhelst uit Melsele is voorzitter. Zij willen met deze veeprijskamp ook aantonen dat landbouwers een echte passie voor hun dieren hebben. Met de nodige professionaliteit zorgen de boeren ervoor dat zij hoogstaande kwaliteitsproducten afleveren. Zowel in de melk- als in de vleessector moeten zij voldoen aan heel wat strenge reglementeringen. Dat dit niet altijd eenvoudig is, kunnen de bedrijfsleiders zeker getuigen, maar op deze dag willen ze het grote publiek vooral op een positieve manier laten kennismaken met hun stiel. “Het fokveedagteam heeft vooral de bedoeling de landbouw op een zeer correcte manier naar de burger toe te brengen. Dat dit zeer belangrijk is, blijft een feit. De sector wordt meermaals onder druk gezet maar wij hopen dat ze op Belgisch en Europees vlak de volle medewerking krijgt om alle bedrijven bloeiend en leefbaar te houden.” aldus Geert.

Belang van landbouw voor de gemeente Beveren

In de gemeente Beveren ligt ongeveer 8000 ha landbouwgrond en zijn er 600 landbouwbedrijven werkzaam die 780 personen tewerkstellen. In de stallen en op de wei bevinden zich ook nog 12.000 runderen. In alle deelgemeentes van Beveren wordt er jaarlijks nog een jaarmarkt met veekeuring gehouden. Gemeenteraadslid Ernest Smet die verantwoordelijk is voor jaarmarkten benadrukt het belang hiervan: “Om deze traditie in ere te blijven houden geeft de gemeente hiervoor de nodige financiële steun. We hebben al heel wat polders moeten inleveren voor de haven, maar Beveren gaat nog steeds prat op zijn landbouw en veeteelt. Landbouw is de mooiste natuur die mensenhanden ooit gecreëerd hebben. Vele mensen fietsen nu nog het liefst langs polderwegen om te genieten van deze mooie natuur. De Beverse veehouders hebben ook al op nationaal vlak heel wat kampioenstitels behaald gezien de hoge kwaliteit van onze Wase veestapel. De liefde voor het dier mag door deze Fokveedag ook getoond worden aan de bevolking.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s