De mooiste koe

Vanaf 8 uur zijn de landbouwers al in de weer om hun rundvee proper te maken voor de dag. Wie graag tractors ziet, een koe een douche ziet nemen of de boer zijn dieren ziet toiletteren is al vanaf ’s morgens welkom.

De veeprijskamp start om 10 uur en bestaat uit verschillende reeksen. Ze zijn opgedeeld naar ras en naar leeftijd van de dieren. De prijskamp wordt ingericht voor het roodbont, zwartbont en witblauwras. De professionele jury let op verschillende elementen zoals de verzorging van de dieren, bij melkvee op de kwaliteit van de uier en bij vleesvee op de breedte van het dier. Bij iedere reeks is er een woordje uitleg naar het publiek.

Rond 17 uur zijn de mooiste koeien bekend die met de ereprijzen naar huis gaan. Per rundveeras wordt ook een landbouwer beloond die het mooiste lot koeien heeft. In de namiddag is er een speciale reeks met kalfjes van 6 tot 12 maand oud. Hier laten de kinderen van 7 tot 16 jaar hun lievelingsdieren zien. Om de dieren goed te showen, oefenen de kinderen vaak al weken vooraf.

Landbouwers die willen inschrijven kunnen dit bij het CRV.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s