Proef lekkere streekproducten

Op de Fokveedag kan je proeven van streek- en landbouwproducten uit onze regio.  Proef van een streekbiertje of geniet van een ijsje. Je kan ook inschrijven voor het gezinsontbijt met streekproducten. Of ’s middags voor stoofvlees met frietjes.

Voor de editie van 2019 kunnen we rekenen op een subsidie van de Economische Raad van de provincie Oost-Vlaanderen.

logo 2016 EROV 4 kleuren 150 dpi 1353x305px

 

Volgende landbouw- en streekproducten werken mee met de Fokveedag:

Hoevezuivel t Schuur

Jan Annaert en Veerle van Moere  hebben een melkveebedrijf en zijn recent begonnen met het verwerken van hun eigen melk. Hiervan maken we: hoeve-ijs, yoghurt en melkdesserten. Op de Fokveedag kan je proeven van hun lekkere ijsjes.

Adres: Broekstraat 4, Beveren, gsm 0472 46 89 22

Hoevezuivel Schuur

Kaas, yoghurt, karnemelk en boter van de Hollebeekhoeve

De ambachtelijke zuivelproducten van “Hollebeekhoeve” staan bekend voor (h)eerlijke en zuivere zuivel.  Ze zijn gegarandeerd dagvers!!  In het productieproces gunnen we de natuur de tijd, toevoegingen van bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen zijn niet van toepassing en dat proef je in het eindresultaat!  Onze Slogan “wat de natuur maakt, smaakt” liegt er niet om.  De Hollebeekhoeve levert lekkere producten voor het streekproductenontbijt.

Adres: http://www.hollebeekhoeve.be, T 03 774 13 33, orders@hollebeekhoeve.be

 

Groenten en fruit van de Pieter-Wijmshoeve

Herman en Marleen hebben een rundveebedrijf en een hoevewinkel in Melsele. Een echt familiebedrijf ! Hun hoofdactiviteit blijft de boerderij maar ze nemen graag de hoevewinkel erbij. Waar ze vooral aardappelen verkopen die sinds enkele jaren optimaal worden bewaard in de gloednieuwe loods. In de zomer kan je ook op de Pieter-wijmshoeve terecht voor verse Melseelse aardbeien die Marleen en Herman elke dag vers gaan plukken. Om hun assortiment te vergroten verkopen ze ook een aantal producten van collega’s in de buurt. Dit zijn voornamelijk seizoensgebonden groeten en fruit maar ook diverse soorten appelsap, eieren, verse koemelk en honing zijn er te verkrijgen. Hun hoevewinkel is elke dag open !
De Pieter-Wijmshoeve levert de groeten van het middageten bij de Fokveedag.
Adres: Herman Braem, Melselestraat 67a, Beveren, M 0471 11 26 64, T 03 755 23 04, E herman.braem@skynet.be

Melk van boer Geert

Verse melk van bij de boer kan je tappen aan de melkautomaat van Geert Verhelst. De melk wordt geproduceerd door Holstein koeien die in een vrije strostal lopen. Proef de heerlijke chocomelk tijdens het gezinsontbijt op de Fokveedag.
Adres: Geert Verhelst, Pauwstraat 41, Melsele,  facebook: verhelst holstein

Polderbrood van de Wase Bakkers

In 2012 lanceerden de Wase Bakkers het polderbrood. Het nieuwe ambachtelijke brood wordt gemaakt door meer dan 15 bakkers uit het Waasland met tarwe die geteeld werd op de zware Wase poldergronden. Het meel wordt gemalen in de Molens van Temse. Het is een bijzonder kwaliteitsvol product van eigen bodem dat rijk is rijk ruwe vezels en mineralen. Voor wat extra karakter en een verfrissende smaak wordt aan de tarwe een beetje rogge toegevoegd. Bovendien is het Waas polderbrood een duurzaam product. De tijdspanne en afstand tussen de tarwe op het veld en het brood op tafel is immers minimaal. Tijdens het gezinsontbijt kan je een lekkere boterham polderbrood eten met spek en eieren.
Adres: Bakkerij Verhelst-Buys, Half dreef, Beveren

Streekbier: Boerke en Boerinneke uit Beveren

Boerken is een bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 9,5%. Het heeft een ietwat bittere moutsmaak en is donker amberkleurig. Boerinneken is een blonde soort abdijbier, hergist in de fles. Het heeft een iets meer zoete hopsmaak, een fruitige neus en hetzelfde alcoholpercentage. Beiden worden verkocht in beugelflessen van 33 cl. http://www.boerkenenboerinneken.be Te koop in de tent op de Fokveedag ten voordele van Zambia.

Stoofvlees van Saeftingherhof

Geert en Kris zijn rundveehouders van het Belgische witblauw rundveeras. Al vele jaren grazen de runderen in het Verdronken Land van Saeftinghe. Door het grazen van de zilte-begroeing en het doorwaden, van de geulen krijgt het vlees een malse structuur, mooie donkerrode kleur en de unieke pré salé smaak.
Je kan bij hen terecht voor vleespakketten van Saeftinghe pré salé. Het pakket weegt ongeveer 11.5 kg en bevat verschillende soorten vlees, o.a.: entrecôte, biefstuk, rosbief, stoofvlees, schenkel, gehakt, worst en hamburgers.
Je kan je pakket op voorhand bestellen via mail en nadien ophalen op de afgesproken datum.
Op de Fokveedag kan je s middags stoofvlees van Saeftingherhof eten. Je kan Geert en Kris ontmoeten voor meer informatie op hun infostand op de Fokveedag.

Meerschaert Geert en Van Royen Kris
Hertog Prosperstraat 20, Kieldrecht
meersschaert_vanroyen@hotmail.com
GSM 0498 18 14 14
www.saeftingher.com
Facebook: Saeftingher Belgisch witblauw pré salé

 

Verse tomaten van Tomaline Bvba

Tomaline, het bedrijf van Kris Van Haute en Kitty D’Hondt produceert lekkere vleestomaten, het hele jaar door.
Hun bedrijf is gelegen in Melsele op Den Es.
De tomaten worden geserveerd bij de stoofvleesschotel met groenten en frietjes, te bestellen in de tent tussen 12 en 14uur. Er zijn ook snoeptomaatjes voor de kinderen

Veldstraat 1A te Melsele
03 755 20 19
Kris.vanhaute@scarlet.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s