Maak kennis met de Buurderij: online bestellen van hoeveproducten

Op de Fokveedag kan je kennismaken met een gloednieuw initiatief in Beveren: Boeren & Buren.  Hierdoor zal je vanaf 28 september online hoeveproducten kunnen kopen en die elke zaterdag tussen 11.30 uur en 13 uur in de ‘Buurderij’ in  CC Ter Vesten kunnen ophalen.

Wie interesse heeft in de buurderij kan tijdens de Fokveedag terecht op een infostand.  Op de streekproductenmarkt kan je al kennismaken met drie deelnemende producenten nl. groenten en fruit van de Pieter-Wijmshoeve uit Haasdonk, hoevezuivel van ’t Schuur uit Beveren en vlees van Saeftingerhof uit Kieldrecht.

Online bestellen, lokaal kopen

Boeren en Buren is een initiatief dat startte in Frankrijk en netwerk uitbouwt voor de rechtstreekse verkoop van lokale, ambachtelijke en hoeveproducten. Op een online platform plaatsen de plaatselijke producenten hun producten, en zo kunnen de klanten, de Buren, vooraf hun wekelijkse bestelling plaatsen. Het is de bedoeling om groenten en fruit, vlees, zuivel, brood en andere ambachtelijke en streekproducten aan te bieden. Tijdens een wekelijks ontmoetingsmoment komen de Buren hun producten ophalen op de Buurderij, waar ze de producenten van hun voedsel kunnen ontmoeten. Deze momenten zijn tevens een uitgelezen kans voor de gemeenschap om veel meer dan producten uit te wisselen. Feestelijke evenementen, gedeelde diensten, boerderijbezoeken en workshops: de Buurderij moet een levendige ontmoetingsplek worden.  Het concept sluit perfect aan bij het korte keten verhaal, duurzame economie en Fair Trade. Het project steunt de lokale landbouw. De landbouwers en ambachtelijke producenten bepalen zelf hun prijzen, waardoor zij een inkomen hebben dat fair is voor hen én goed is voor de lokale economie.

Bestel online vanaf 28 september Beverse hoeveproducten via www.boerenenburen.be

 

Proef alvast de ijsjes van Hoevezuivel ’t Schuur op de Fokveedag !

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s