Veeprijskamp

 

Het Fokveedagcomité, het gemeentebestuur en CRV richten de rundveeprijskamp in met steun van enkele sponsors. Het Fokveedagcomité bestaat uit een aantal enthousiaste landbouwers uit de streek.

Geert Verhelst, zelf landbouwer uit Melsele, werd dit jaar verkozen tot voorzitter : “De Fokveedag is een hoogdag voor de Oostvlaamse landbouw. De landbouwers tonen 115 melkkoeien van het roodbont en zwartbont ras en 50 witblauwe runderen. Wij willen laten zien aan het publiek dat wij een passie hebben voor onze stiel en goed zorg dragen voor onze dieren. De kwaliteitseisen voor Belgische melk en vlees zijn zeer hoog, we staan dan ook garant voor veilig voedsel.” aldus Geert.

De veeprijskamp begint om 10 uur en bestaat uit verschillende reeksen waarbij de runderen zijn opgedeeld naar ras en naar leeftijd. De professionele jury keurt hun uiterlijk en hun verzorging, bij melkvee is de kwaliteit van de uier van belang en bij vleesvee de breedte van het dier. Bij iedere reeks geven de keurders een woordje uitleg naar het publiek. Rond 17 uur maken ze de mooiste koeien bekend die met de ereprijzen naar huis gaan.

Hierbij foto’s van de winnaars van voorbije edities:

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ivens Peter schreef:

    Geachte,
    Ias in de krant dat er fokveedag wordt georganiseerd maar er staat geen lokatie bij en op het gemeentehuis weet men het ook niet . Kan iemand me zeggen waar het door gaat.?

    Like

    1. hildeverhelst schreef:

      Hallo Peter, dit is aan het Gravenplein in Beveren, tussen Cortewalle en het nieuwe gemeentehuis

      Like

Plaats een reactie